open-navfaktor-logo
search
Menadžer Trešnjica
Ne hvali Asmir Begović bez razloga Eddieja Howea
Ovaj 40-godišnji trener Bournemouth je od sezone 2009/2010 doveo do prilično stabilnog člana Premiership, a sada ga dva boda dijele od pozicije koja vodi u Ligu prvaka
18.10.2018. u 13:08
get url
text
Eddie Howe

Gledajući tabelu engleske Premier lige poslije osam kola najveće iznenađenje svakako je ekipa Bournemoutha. Tim za koji nastupa bh. reprezentativac Asmir Begović poslije pet pobjeda, jednog remija i dva porata sa 16 osvojenih bodova zauzima šestu poziciju na tabeli.

Za dobre rezultate Trešnjica zasluge pripadaju svakako njihovom menadžeru Eddieju Howeu, a biranim riječima o svom treneru govorio je i Asmir Begović.

- Sposoban je svakom igrača napraviti boljem. Njegova sposobnost da upravlja velikom grupom ljudi na nivou kolektiva ali i na individualnom nivou zaista je sjajna. Nisam radio sa mnogo trenera koji se mogu time pohvaliti - rekao je Begović.

Howe je prava ikona Bournemoutha. U ovom klubu Howe je započeo svoju igračku karijeru sada već davne 1994. godine, i crveno-crni dres nosio je sve do 2002. godine. Potom je u periodu od 2002. do 2004. godine igrao u Portsmouthu, nakon čega je posljednje tri godine igračke karijere proveo u Bournemouthu.

U timu u kojem je okončao igračku, Howe je započeo trenersku karijeru. U prvom mandatu vodio je tim od 2008. do 2011. godine, a poslije "izleta" u Burneley, na klupu Bournemoutha se vratio 2012. godine.

Howe je jedan od najzaslužniji što Trešnjice uopće igraju u engleskoj fudbalskoj eliti. Ovaj 40-godišnji trener Bournemouth je od sezone 2009/2010 doveo do prilično stabilnog člana Premiership, a sada ga dva boda dijele od pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.