Inspektor je u bifeu koji pripada Udruženju penzionera Pale u ulici Dobrovoljnih davalaca krvi pronašao aparat za kockanje, nakon čega je izdao prekršajni nalog.

Predsjednik udruženja Nenad Kusmuk u razgovoru za CAPITAL tvrdi kako nije previše upućen u ovaj slučaj. Tvrdi kako se na adresi koju su posjetili inspektori tek treba da se otvori klub penzionera.

Ipak, kako priznaje klub treba da vodi jedna penzionerka koja je inače član Udruženja.

- Žena koja se ponudila da drži klub je dolazila u udruženje i kazala kako joj je počela raditi i kako joj je dolazila inspekcija. Međutim mi smo sa njom sve dogovorili ali nemamo ugovor - tvrdi Kusmuk.

Dodaje kako penzioneri sa Pala ne kockaju.

- Mi u našim klubovima igramo samo šah i domine. Šta su našli kod ove žene mi stvarno nemamo pojma - zaključuje Kusmuk.

Inače, pored ovog slučaja, inspektori su izdali još četiri prekršajna naloga i to u lokalima EX u Nevesinju, Dim u Foči, Napoli u Derventi i La Voyeaguer na Palama.

- Inspektori će i u narednom periodu nastaviti sa intenzivnim inspekcijskim nadzorima u cilju otkrivanja prekršaja u oblasti igara na sreću, a podaci će biti objavljivani na internet stranici uprave - navode u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove.

Iz Udruženja priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj (UPIS RS) su nedavno saopćili kako crno tržište u Republici Srpskoj cvjeta, a kako nadležni malo šta čine na njegovom suzbijanju.