open-navfaktor-logo
search
U BiH može sve
Ne brinu o zdravlju igrača: FSBiH na bizaran način "izradio" Tuzla City?
Fudbalski klub Tuzla City, po svemu sudeći, još jednom će biti žrtva "sistema" i neznalica iz odjela za sport u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.
22.08.2020. u 13:49
get url
text

Nakon što im je prošle godine uskraćeno da se na terenu bore za Evropu, a sezona je prekinuta kako bi Borac "izborio" plasman u Evropsku ligu, iz bh. kuće fudbala su nastavili da se "iživljavaju" na Građanima.

O čemu je riječ?

Prvobitno je planirano da Tuzla City meč 5. kola Premijer lige BiH protiv Olimpika igra večeras od 20.30 sati na Tušnju. Međutim, iz Saveza je stigla obavijest da se zbog TV prijenosa na Arena Sport 1 utakmica prolongira za nedjelju u 17 sati.

A onda novi šok za Tuzlake. U TV rasporedu kanala Arena Sport 1 nema utakmice sa Tušnja, nego je ubačen duel sa Koševa koji se igra od 19 sati, a u kojem se sastaju Sarajevo i Velež.

U TV rasporedu nema duela sa Tušnja

Osim toga što su, po svemu sudeći, zakinuti za TV prijenos, fudbaleri Tuzla Cityja i Olimpika izloženi su dodatnim naporima, jer nije isto u augustu igrati utakmicu u 17 sati na suncu i temperaturi od 30 i više stepeni Celzijusovih ili u 20.30 sati kada je mnogo ugodnije.

Zar mislite da u FSBiH mare za zdravljem igrača? Čisto sumnjamo, jer u njihovim kancelarijama je ugodno, a klima urađaji rade "punom parom".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.