open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Ne boji se Austrije: Prosinečki objasnio zašto nije pozvao Hajrovića
Bh. timu je na gostovanju u Beču dovoljan i remi, čak i minimalan poraz, za potvrdu prve pozicije i promociju u evropsku elitu
02.11.2018. u 11:34
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine 15. i 18. novembra odigrat će dvije utakmice protiv renomiranih protivnika.

Zmajevi će prvo gostovati u Beču kod Austrije u sklopu Lige nacija, gdje će pokušati ostati neporaženi i tako izboriti promociju u Ligu A, odnosno u evropsku elitu. Tri dana kasnije u prijateljskoj utakmici gostovat će Španiji.

{$galerijaFotografija}

Bh. timu je u meču protiv Austrije dovoljan i remi, pa čak i minimalan poraz, za potvrdu prve pozicije, ali selektor Robert Prosinečki ne želi igrati bunker u Beču.  

- Austrija nije favorit - decidan je selektor Zmajeva dodavši:

- Neću reći da ćemo se braniti u Beču. Nije nam to filozofija. Otići ćemo i odigrati kako znamo. A ako damo sve od sebe, možemo ostvariti dobar rezultat i biti prvi u grupi. Imat ćemo veliku podršku s tribina i vjerujem da nećemo "prosuti" ovo što smo do sada uradili.

Dotakao se i Izeta Hajrovića, kojeg su mnogi, zbog dobrih igara u Dinamu, već vidjeli ponovo u dresu BiH.  

- Zašto stalno ispitujete za Izeta Hajrovića? Imamo Višću koji je jedan od najboljih krila na toj poziciji. Duljević zaslužuje da igra za veći klub od Dynamo Dresdena. Izet tri godine nije igrao. U Werderu je bio dvije godine, pa u Galatasarayu, ali se nije naigrao. Sada je dobar u Dinamu, igra dobro i ne znači da ga neću zvati jednog dana - objasnio je Prosinečki.      

Na spisku nema ni Elvira Koljića, koji je odličan u Rumuniji...

- Bio je sa nama u Americi. Bio je u Poljskoj, imao je problema sa povredama, sada je u Rumuniji. Talentiran je i daje golove. To je najvažnije. Pratimo ga - istakao je Prosinečki.  

Reprezentativci BiH okupit će se 12. novembra u Beču, gdje će tri dana kasnije odigrati meč petog kola grupe 3 UEFA Lige nacija B protiv Austrije (20.45 sati). U susretu na stadionu ”Ernst Happel” izabranicima selektora Prosinečkog dovoljan je bod, pa i poraz sa golom razlike uz postignuti pogodak da bi, bez obzira na ishod duela Sjeverna Irska - Austrija (18. novembra), izborili plasman u baraž za EURO 2020 i elitnu UEFA Ligu nacija A.

Tri dana poslije duela sa Austrijancima reprezentativci BiH odigrat će u Las Palmasu prijateljsku utakmicu protiv Španije.

Press nsbih - Robert Prosinečki 02.11.2018
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.