open-navfaktor-logo
search
Gostovanje u Beču
Navijačima BiH 2.700 ulaznica za utakmicu sa Austrijom
Ulaznice za navijače BiH u gostujućem sektoru F, za meč petog kola grupe C UEFA Lige nacija B prodavat će se po cijeni od 32 eura
19.10.2018. u 09:27
get url
text

Navijačima fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za utakmicu sa Austrijom 15. novembra u Beču pripalo je 2.702 ulaznice, odnosno pet posto kapaciteta na tribinama stadiona "Ernst-Happel".

Ulaznice za navijače BiH u gostujućem sektoru F, za meč petog kola grupe C UEFA Lige nacija B prodavat će se po cijeni od 32 eura, javlja Anadolu Agency (AA).

- U slučaju potrebe Nogometni/Fudbalski savez BiH ima mogućnost naručiti dodatni kontingent od 400 ulaznica za gostujući sektor A, takođe, po cijeni od 32. EUR. Svi zainteresovani pojedinci i organizovane grupe (udruženja navijača, agencije, firme i sl.) mogu aplicirati za ulaznice, najkasnije do 22. oktobra putem maila [email protected] - saopćio je N/FS BiH, dodavši:

- Svaki pojedinac može aplicirati za najviše pet ulaznica, uz dostavljanje fotokopije ličnog identifikacionog dokumenta (pasoša) i spiska navijača/putnika. Organizovana grupa može aplicirati za više od pet ulaznica, s tim što treba dostaviti fotokopiju identifikacionog dokumenta (pasoša) predstavnika grupe, te spisak svih navijača/putnika sa datumom rođenja, brojem pasoša i mjestom prebivališta, te informacijama o načinu putovanja i eventualnom smještaju u Austriji.

U utakmici sa Austrijom BiH je dovoljan bod za zagarntovano prvo mjesto u grupi i plasman u elitnu UEFA Ligu nacija "A", te plasman u baraž za EURO 2020. BiH odgovara i poraz sa jednim golom razlije, ali uz postignuti gol, kako bi ostala na prvom mjestu bez obzira na rezultat meča Sjeverna Irska-Austrija u Belfastu 18. novembra.

Poslije četiri odigrana kola na tabeli grupe 3 Lige nacija B prva je BiH sa maksimalnih devet bodova iz tri susreta. Austrija je sakupila tri, dok je Sjeverna Irska bez bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.