open-navfaktor-logo
search
Solidarnost
Navijači Želje u humanoj misiji: Prikupljaju pomoć za Sarajku koja se nedavno porodila u kolima hitne pomoći
Sarajka Amra Kulović nedavno se porodila u kolima hitne pomoći.  
01.12.2020. u 20:10
get url
text

Lijepa vijest obišla je Bosnu i Hercegovinu i regiju. Ekipa medicinske pomoći Kantona Sarajevo na lokalitetu općine Novo Sarajevo uspješno je obavila porod io na svijet donijela živu i zdravu mušku bebu, poslije čega su predati na daljnji tretman osoblju KCUS-a.

VEZANI TEKST - Sarajka se porodila u vozilu Hitne pomoći: "Sunce nas je ogrijalo i prije jutra"

Međutim, u ovoj lijepoj priči postoji i onaj tamni dio. Ova porodica živi u nehumanim uvjetima pa će navijačka grupa Manijaci krenula u humanu misiju.

- Prije nekoliko dana, naša sugrađanka Amra Kulović se porodila. Naravno to ništa ne bi bilo neuobičajeno da njen dječak nije odabrao simboličnu lokaciju za prvo oglašavanje. Ko zna - spektakularno rođenje, možda je uvod u spektakularne golove budućeg fudbalera. Amra se porodila u vozilu hitne pomoći ispred stadiona Grbavica. Međutim, u ovoj lijepoj priči postoji i onaj tamni dio. Naime, porodica Kulović živi u nehumanim uvjetima bez struje u stanu i bez adekvatnog smještaja - objavili su iz navijačke grupe.

- Povodom toga, grupa je odlučila organizovati skupljanje novčanih sredstava i time pokušati ublažiti situaciju u ovom teškom periodu. Ovim putem pozivamo sve navijače i simpatizere Fudbalskog kluba Željezničar da se odazovu na humanitarni apel te i na taj način iskažu solidarnost sa onima kojima je ta pomoć zaista potrebna. Termin prikupljanja novčanih sredstava: - četvrtak 18:30 do 20:00 sati, - petak 18:30 do 20:00 sati - saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.