open-navfaktor-logo
search
Kriza na Koševu
Navijači rekli svoje: Hoće li neko od odgovornih u FK Sarajevo podnijeti ostavku?
Navijači FK Sarajevo su rekli svoje i u nekoliko navrata poručili "Uprava napolje".
16.07.2021. u 20:45
get url
text

Većim dijelom revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Milsamija, sa tribina stadiona Koševo moglo se čuti skandiranje protiv čelnih ljudi, a najvećim kritikama bila je izložena direktorica Sabrina Buljubašić.

VEZANI TEKST - Traže odlazak Uprave: Navijači Sarajeva izvrijeđali direktoricu Sabrinu Buljubašić

No, hoće li neko od odgovornih poslušati glas onih zbog kojih se fudbal i igra i hoće li podnijeti ostavku? Teško je to očekivati. Bar je takva praksa bila u mjesecima i godinama iza nas...

Tako je ne baš davno, u proljetnom dijelu prošle sezone Bordo tim prokockao velikih 13 bodova prednosti i ostao bez šampionske titule, koja je trebala donijeti potrebni mir, ali i novac, kojeg u klupskoj kasi očito nema. Katastrofalnim potezom se može okarakterisati prodaja Amara Rahmanovića i Benjamina Tatara, pa je klub umjesto miliona zaradio koju stotinu hiljada...

U prijevodu, čelnici Sarajeva od "drveta nisu vidjeli šumu", a ceh je platio sportski direktor Emir Hadžić, koji se, ruku na srce, najmanje pitao kada su u pitanju odlasci ubojitog dvojca. Ostali su "preživjeli" i navijačima Bordo tima priredili još jednu bruku i sramotu, što je svakako ispadanje od prosječnog moldavskog tima.

Nije više tajna da igrači napuštaju klub jer im kasne plaće, trener Goran Sablić praktično ne zna na koga će moći računati u narednom meču. Usput, ekipa je pripreme obavila u Sarajevu, prije starta nove sezone odigrala je samo jednu kontrolnu utakmicu. Kada znate da je viceprvak u dvomeč sa Milsamijem ušao bez klasičnog napadača, onda ne treba ni čuditi da Bordo tim u 180 minuta nije uspio zatresti mrežu Moldavaca!

Posebna priča je transfer politika. I sada, kada je Emir Hadžić bivši... Produžuju se ugovori igračima koji su zagazili u četvrtu deceniju života. Mersudin Ahmetović (36 godina) izašao je iz teške povrede, redovno je trenirao, a nakon što je produžio saradnju do 2023. godine, "preko noći je nestao".

VEZANI TEKST - Djela, ne samo riječi: Navijači FK Sarajevo s razlogom slave povratak Vincenta Tana

Ugovor je nedavno produžio i Krste Velkoski (34), kapiten koji je u Moldaviji promašio penal protiv Milsamija... Kad smo već kod napadača, ne treba zaboraviti da je član Sarajeva i Boris Cmiljanić, crnogorski napadač, koji je stigao zimus, ali je zbog čestih povreda nastupio samo u dva meča, kada je ulazio s klupe i skupio 17 minuta!

Za to vrijeme direktorica Sabrina Buljubašić i predsjednik Damir Kasum servirali su priču o povratku Vincenta Tana, u čijem se prvom mandatu (od 2013. do 2019. godine) Bordo klub preporodio, oporavio i oslobodio višemilionskih dugova...

Zanimljivo, Tan je bio u klubu i nakon što je vijetnamskom biznismenu Namu prodao 60 posto glasačkih prava, jer je zadržao 30 posto upravljačkih prava. Stoga malo čudi da Bulubašić i Kasum potenciraju priču o Tanu i novim investritorima. A odgovornost? Ostavke koje traže navijači? O tome niko ne priča... Isto kao što na zvaničnoj stranici (www.fksarajevo.ba) nema ni slova o porazu i sramnom ispadanju od Milsamija.

Da li odgovorni u Bordo timu smatraju da se "nije dogodilo ono što nije zapisano", da li im je teško "palo" brukanje protiv Moldavaca ili su jednostavno "zaboravili" objaviti vijest o porazu. A, možda je u pitanju i nešto četvrto... 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.