open-navfaktor-logo
search
"Glas sa tribina"
Navijači o Hadžibegiću: "Mourinhu bi našli manu, naš problem su manekeni, borit ćemo se za četvrto mjesto"
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu je dobila novog selektora. Radi se o Faruku Hadžibegiću, 65-godišnjem treneru iz Sarajeva.
05.01.2023. u 20:58
get url
text

On je naslijedio Ivayla Peteva, Bugarina za kojeg su u FSBiH smatrali da ne može ispuniti cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

Čelnici FSBiH poslije kraha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo svim silama su branili Peteva i sačuvali ga na klupi nacionalnog tima, a onda poslije osvajanje Lige nacija odlučili mu zahvaliti na saradnji. Začudilo je to i navijače, koji su na Facebook stranici krovne kuće bh. fudbala ostavili brojne komentare na Hadžibegoćevo imenovanje.

- S njim se možemo boriti za četvrto mjesto s Luksemburgom. Petev je za ovoga doktor fudbala. Ali, naravno da ne godi više Vici (Zeljković op.a.) i Savezu kako je Petev počeo da stvara jaku reprezentaciju. Petev bi vjerovatno ostao da je napravio neuspjeh u Ligi nacija - napisao je jedan navijač.

- Mislim da je bolje rješenje od Peteva. Kad je Petev izabran, sjećam se nezadovoljstva i uvreda- mišljenja je drugi navijač.

- Realnost "Bošnja" je što bi i Mourinhu našli manu - smatra, između ostalog, jedan zaljubljenik Zmajeva.

- Legenda kaže da je BiH prema posljednjem popisu stanovništva iz 2013. godine imala 3.791.622 selektora - našalio se jedan od navijaća.

- Dobar je čovjek i vjerovatno i bio je dobar fudbaler sa zavidnom karijerom, ali kao trener tanak, nešto slično kao Robert Prosinečki.

- Treba dati čovjeku šansu. Kod nas je problem što 90 posto igrača igra za reprezentaiju zašto što ne mogu igrati za neku drugu, a 90 posto igrača su manekeni. Da nas Mourinho vodi prošao bi kao Petev - samo su neki od komentara.

Faruk Hadžibegić na klupi BiH debitovat će 23. marta na startu kvalifikacija za EURO kada Zmajevi u Zenici dočekuju Island.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.