Četvrtak, 09.07.2020.

Prvaci BiH

Navijači ne štede grla, Koševo "gori": Autobus sa fudbalerima Sarajeva krenuo u šampionski krug

FOTO: Ines Lučić

FK Sarajevo večeras će simbolično proslaviti sedmu titulu u klupskoj historiji.

Bordo tim je organizirao šampionski krug autobusom sa fudbalerima i članovima stručnog štaba.

Autobus je  sa parkinga ispred stadiona Koševo krenuo  sa pola sata zakašnjenja, a napravit će krug do Vijećnice vozeći ulicom Obala Kulina bana, te nazad do stadiona kroz ulice mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita i Alipašinu ulicu.

Privatnim vozilima, a na osnovu instrukcija MUP-a KS nije dozvoljeno praćenje autobusa sa parkinga ispred stadiona. Nije dozvoljena ni obustava saobraćaja, a pješacima je dozvoljeno kretanje isključivo po trotoaru. Vjerni navijači na taj način će moći pozdraviti svoje miljenike i zajednički proslaviti titulu, a neki su i prije polaska autobusa stigli na Koševo  i uz pjesme i pirotehniku napravili dobru atmosferu.

Fudbaleri i stručni štab će tokom čitave vožnje biti u autobusu.

Uobičajena proslava titule, kakva je primjera radi bila prošle godine, nije moguća zbog pandemije koronavirusa i ograničenja koja su još uvijek na snazi.

FK Sarajevo odbranio je šampionsku titulu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prvenstvo je prekinuto poslije 22 odigrana kola, a Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na prijedlog Takmičarske komisije trenutno stanje na tabeli verifikovao je kao konačno.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh