open-navfaktor-logo
search
Godišnje okupljanje
Navijači Liverpoola iz cijele BiH u Sarajevu prate borbu Redsa za šampionsku titulu
Jednu od najvažnijih utakimca kluba s Anfielda njegovi navijači iz naše domovine iskoristili su za godišnje okupljanje, koje se dešava svake godine
12.05.2019. u 16:40
get url
text

Fudbaleri Liverpoola igraju posljednju ovosezonsku utakmicu koja odlučuje o tituli prvaka Engleske.

Izabranicima Jurgena Kloppa neophodna je pobjeda. Osim toga pootrebno im je i da Brighton prođe neporaženo u domaćem susretu protiv Manchester Cityja.

Veliku utkamicu, koja bi Redsima mogla donijeti prvu titulu prvaka Engleske poslije 29 godine, navijači i ljubitelji kluba s Anfielda iz Bosne i Hercegovine danas prate zajedno u My Faceu.

{$galerijaFotografija}

Jednu od najvažnijih utakimca kluba s Anfielda njegovi navijači iz naše domovine iskoristili su za godišnje okupljanje, koje se dešava svake godine.

Naravno, bolji povod o meča koji će im donijeti titulu, pristalice Redsa nisu mogle ni imati.

U našoj galeriji pogledajte fotografije s druženja navijača engleskog velikana koji će se ove sezone drugi put zaredom boriti i za titulu pobjednika Lige prvaka.

Inače, na 15. državnom okupljanju službenog ogranka navijača Liverpoola FC iz Bosne i Hercegovine održanom danas skupio se veliki broj navijača iz cijele BiH. Tu su bili najvatreniji fanovi iz Tuzle, Tešnja, Zenice, Banja Luke, Bihaća, Mostara, Konjica, Visokog, Sarajeva... Kao i do sada, svako službeno okupljanje popraćeno je druženjem i međusobnim upoznavanjem navijača, koji se inače poznaju uglavnom samo preko društvenih mreža.

- Sve je počela 2008. godine kada je napravljena Facebook grupa i tu je nekoliko navijača počelo dodavati prijatelje koji također navijaju za Liverpool. Kako se proširilo, pored grupe je napravljena stranica 2009. godine godine i za 10 godina stranica ima preko 20.000 članova. Radni trud na stranici je priznat 2016 godine, kada je od strane kluba priznat naš zvanični ogranak Liverpool FC Bosnia & Herzegovina - saopćili su iz kluba navijača Redsa iz naše zemlje.

Ovaj put održana je i tombola gdje su navijači imali mogućnost da učestvuju i osvoje neke simbolične nagrade, a prikupljena određena svota novca bit će uplaćena i za pomoć u liječenju maloljetne Asje Sućeske.

Liverpool BiH navijači druženje My Face 12.05.2019.
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.