open-navfaktor-logo
search
Nelogično
Navijači Juventusa bijesni na Sarrija: Dovodi napadača čiji gol košta milion KM
Krenula je lavina napada na trenera za kojeg navijači tvrde kako planski uništava ekipu
31.12.2019. u 08:57
get url
text

Situacija u Torinu nije sjajna, a glavni razlog lošeg stanja u redovima Juventusa je trener Maurizio Sarri koji je od svog dolaska u klub povukao nekoliko suludih i apsolutno nelogičnih poteza kojima je razljutio vojsku najvjernijih navijača.

Prvo je prodao sjajnog mladog napadača Moisea Keana (19) za 66 miliona KM Evertonu, a potom je odmah iz ekipe "izbacio" Marija Mandžukića (33) kojemu je dao do znanja da na njega više ne računa.

Hrvatrski napadač je u posljednjim danima 2019. godine riješio sve svoje probleme potpisom za katarski Al-Duhail, a Maurizio Sarri se mora nositi s bijesom nezadovoljnih navijača, piše tportal. Kap koja je prelila čašu navijačke tolerancije bila je objava kako je Sarri najozbiljnije krenuo u akciju dovođenja francuskog reprezentativca i trenutno napadača Chelseaja Oliviera Girouda (33).

Najvjernijim Juventusovim fanovima jednostavno ne ide u glavu kako je Sarriju uopće palo na pamet prodati Mandžukića za kojeg je tvrdio da je s 33 godine "bivši" igrač, a usto vrijeme kupuje fudbalera istih godina koji je od 2017. godine postigao sam sedam golova u prvenstvenim nastupima.

Društvene mreže i forumi na kojima se okupljaju navijači Juventusa jednostavno su "podivljali". Krenula je lavina napada na Sarrija za kojeg navijači tvrde kako planski uništava ekipu, a sve ih manje vjeruje i u to da će Juve na kraju uspjeti odbraniti titulu prvaka čiji su vlasnici posljednjih osam sezona.

- Prodao je Mandžukića i dovodi napadača koji mu nije ni do koljena - samo je jedan od nekoliko stotina komentara na ovu temu.

Giroud je ispao iz svih kombinacija Franka Lamparda u Chelseaju. Ove sezone je odigrao samo 191 minutu u Premiershipu, a nije postigao ni jedan gol... Giroud je, otkako je u januaru 2018. godine stigao iz Arsenala na Stamford Bridge za 40 miliona KM, za Plavce u svim takmičenjima odigrao 70 utakmica i postigao tek 19 golova (od toga čak 11 u Evropskoj ligi prošle sezone). U prijevodu, svaki njegov gol "košta" milion KM.

I sad bi takav "polovni" napadač trebao "pojačati" Juventus? Baš zbog svega gore nabrojanog su navijači i podivljali, uvrede na račun trenera Sarrija i klupske čelnike sve su žešće. Dojam je kako Giroud jednostavno nije poželjan u Torinu, navijači su bijesni zbog prodaje Mandžukića, sigurno je da Sarriju neće oprostiti ako dovede Girouda koji je već zaboravio kako je to kada postigneš gol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.