open-navfaktor-logo
search
Napadač Španije
Navijači ismijavaju Moratu zbog promašaja protiv Zmajeva
U 58. minuti Šehić je odličnom intervencijom odbranio šut Marca Asensija, lopta se odbila do Morate, koji neometan sa peterca loptu šalje pored gola
19.11.2018. u 16:17
get url
text
Alvaro Morata

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju navečer poražena je s 1:0 od Španije u Las Palmasu. Selekcija nekadašnjih evropskih i svjetskih prvaka tako je prekinula niz od devet uzastopnih utakmica Zmajeva bez poraza. Pobjednika je odlučio pogodak Braisa Mendeza. Veznjak Celte je u 78. minuti matirao Ibrahima Šehića nakon proigravanja Isca.

Crvena furija tako je okončala još jedan susret bez pogotka njenih napadača, koji su se ispromašivali i protiv Zmajeva, a prednjačio je napadač Chelseaja Alvaro Morata.

U 58. minuti Šehić je odličnom intervencijom odbranio šut Marca Asensija, lopta se odbila do Morate, koji neometan sa peterca loptu šalje pored gola. Navijači ovaj promašaj bivšem napadaču Real Madrida i Juventusa očito nisu mogli oprostiti, a nakon utakmice uslijedile su brojne prozivke i kritike na račun Morate na društvenim mrežama.

"To je teže promašiti nego pogoditi", "Alvaro Morata promašio je prazan gol za Španiju, voda je mokra", "Koliko loš je Giroud kada je zamjena Morati u ekipi Chelseaja", "Ovaj dečko je uklet", samo su neki od tvitova na račun promašaja španskog napadača protiv BiH iz 58. minute susreta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.