open-navfaktor-logo
search
Predigra Zmajevima
Navijači Finske i BiH odigrat će prijateljsku utakmicu 8. juna u Tampereu
Ovo će biti svojevrsna predigra za meč nacionalnih timova dvije zemlje u kvalifikacijama za EURO 2020 
24.05.2019. u 16:05
get url
text

Navijači fudbalskih reprezentacija Finske i Bosne i Hercegovine odigrat će u Tampereu 8. juna prijateljsku utakmicu, što će biti svojevrsna predigra za meč nacionalnih timova dvaju zemalja istog dana u trećem kolu grupe J kvalifikacija za EURO 2020, javlja Anadolu Agency (AA).

Navijači finske reprezentacije izrazili su želju da odigraju prijateljsku utakmicu protiv navijača BiH, te su se obratili Bosancima i Hercegovcima koji žive u Finskoj.

- Ideju domaćih navijača prihvatili smo sa zadovoljstvom. Naši prijatelji Enis Hosić i Rejhan Bajramović "zasukali su rukave" i sakupili ekipu koja će predstavljati navijače BiH na prijateljskoj utakmici protiv fanova finske reprezentacije. Navijačka utakmica će se igrati od 16 sati u Tampereu, na stadionu koji se nalazi u blizini Arene na kojoj će se igrati i utakmica A reprezentacija istog dana od 19. Boje finskih Zmajeva branit će Suad Karupović, Enis Hosić, Elvedin Fišo, Rejhan Bajramović, Damir Mehmedović, Senad Kartal, Edin Vražalica, Muhidin Salan, Kenan Šupčić, Mirza Alagić, Elnur Mumić, Šefko Dizdarević, Elvis Kulovac, Haris Bačić, Senad Hamzić i doktor Elvis Bačić - rekao je Damir Mehmedović, nekadašnji fudbaler koji živi u Finskoj, navodi BHDINFODESK.

Prilikom boravka u Sarajevu Mehmedović se u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FSBiH) susreo sa selektorom Robertom Prosinečkim i prenio mu iskustva o kvalitetu finskog fudbala.

Pored toga, iskoristio je priliku da domaćinima, ekipi finskih navijača kupi prigodne poklone koji će ih vječno podsjećati na predstojeći prijateljski meč.

Fudbalska reprezentacija BiH u susretu sa Finskom imat će podršku više hiljada navijača, bh. iseljenika u ovoj, ali i drugim zemljama zapadne i sjeverne Evrope.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.