open-navfaktor-logo
search
Nadoknadili štetu
Navijači BiH napravili incident u Mađarskoj pa povukli nevjerovatan potez
Navijači Bosne i Hercegovine koji su u nedjelju bodrili košarkaške Zmajeve protiv Mađarske u Sombotelu na kraju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo napravili su incident u dvorani.
27.02.2023. u 17:37
get url
text

Sa sektora na kojem su bili smješteni fanovi BiH među mađarske navijače, među kojima je bilo i djece, stiglo je neko pirotehničko sredstvo, a kako javljaju mediji u Mađarskoj, povrijeđenih srećom nije bilo, ali je prouzrokovana materijalna šteta.

Jedna dama ostala je bez jakne koja je izgorjela, a bh. navijači brzo su skupili novac i nadoknadili štetu.

Utakmica je u tim momentima bila zaustavljena, a kamere nisu prikazivale tribine.

Od incidenta su se ogradili iz navijačke grupe BHFanaticos.

- Na utakmici koju su sinoć naši košarkaši odigrali u Sombotelu BHF je imao briljantno navijačko izdanje bez ijednog incidenta. Međutim, ono što je malo pokvarilo utisak, a vrlo lako se može povezati uz nas kao najbrojniju publiku jeste bacanje pirotehnike u sektor gdje su mahom sjedili žene i djeca. Ovim putem se ograđujemo od ispada bahatih pojedinaca koji nemaju dodira s radom naše grupe. BHF je predao novac za odjeću i štetu koja je nanesena kako bi se sačuvao obraz bh. navijača - saopćili su Fanaticosi.

Mađarska je slavila rezultatom 87:77. Mađari, kao ni bh. košarkaši neće igrati na Mundobasketu ove godine, a iz naše grupe plasirali su se Francuska, Litvanija i Crna Gora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.