open-navfaktor-logo
search
Podrška Flicku
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju o smjeni Hasana Salihamidžića
Bayern je jedan od prijetkih evropskih velikana koji je odbio učešće u novoosnovanoj Superligi, no Bavarci imaju drugih problema.
20.04.2021. u 17:24
get url
text

VEZANI TEKST - Flick o "sukobima" sa Salihamidžićem: Ne mogu reći da tu uvijek vlada jedinstvo

Problemi zbog sukoba između trenera Hansija Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića ne stišavaju se ni nakon što je strateg minhenskog tima zatražio raskid ugovora sa klubom, nakon čega su iz kluba kroz saopćenje poručili da prekid saradnje na kraju sezone nije u planu.

Navijači Bayerna smatraju da je bivši bh. reprezentativac jedan krivaca za što Flick želi napustiti klupu kluba s kojim je u prošloj sezoni osvojio šest trofeja.

Pristalice njemačkog velikana pokrenule su peticiju kojom traže smjenu Salihamidžića, koji je i član Izvršnog odbora Bayerna.

- Kao navijači, članovi i navijački klubovi smatramo neprihvatljivim kako se postupa s najboljim svjetskim trenerom! Preuzeo je mjesto glavnog trenera u teškoj situaciji i izvukao maksimum iz tima (šest trofeja) - navode navijači u inicijativi o smjeni Brace.

- Željeli bismo da Hasan Salihamidžić najavi hitnu ostavku na mjesto sportskog direktora. U suprotnom, pozvali bismo Nadzorni odbor FC Bayern Munchen AG da ga smijeni iz ureda i makne iz uprave - dodaju u peticiji u kojoj je već skupljeno 7.400 potpisa, a cilj je skupiti 7.500.

VEZANI TEKST - Flick i Salihamidžić navodno riješili nesuglasice, Braco traži(o) novog trenera?

Njemački Sport 1 navodi kako je Flick čak spreman odbiti poziv DFB za preuzimanje njemačke reprezentacije ukoliko Salihamidžić bude razriješen s dužnosti sportskog direktora.

Ova informacija samo još jednom potvrđuje da je Flick lagao u svojim izjavama kada je govorio kako je riješio nesuglasice sa Salihamidžićem.

Otkako je Salihamidžić stigao na poziciju sportskog direktora 2017. godine Bayern je osvojio tri šampionske titule, dva DFB pokala, tri Supekupa Njemačke, Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo, a mnogi zaboravljaju da je upravo Braco sastavio tim s kojim je Flick dominirao prošle sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.