open-navfaktor-logo
search
Kraj agonije
Navijači Barcelone mogu odahnuti: Messi potvrdio da ostaje na Nou Campu
Lionel Messi objavio je kako ostaje u Barceloni, a sve je objasnio u intervjuu koji je dao za portal Goal.com.
04.09.2020. u 18:16
get url
text

- Ostat ću u klubu jer mi je predsjednik rekao da je jedini način da odem plaćanje klauzule od 700 miliona eura, što je nemoguće. Druga opcija bila je otići na sud, a to nikad ne bih napravio jer Barcelona je klub koji volim, klub koji mi je dao sve otkad sam došao - rekao je Messi, te nastavio o razlozima zbog kojih je želio otići:

- Rekao sam klubu, uključujući i predsjednika, da želim otići. Govorio sam mu to cijelu godinu. Vjerovao sam da je vrijeme da se maknem, da klub treba nove, mlade igrače, da je moje vrijeme prošlo. Bilo mi je žao jer sam uvijek govorio da želim ovdje završiti karijeru.

Da je nezadovoljan sezonom bilo je svima jasno, još i prije nego je uslijedila bruka protiv Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

- Bila je to teška godina, mučio sam se na treningu, na utakmicama i u svlačionici. Sve mi je postalo teško i počeo sam razmatrati nove ambicije. Nije odluka oko odlaska pala zbog poraza od Bayerna, o tome sam dugo razmišljao -  dodao je.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu nije ispao korektan, smatra argentinski napadač.

- Rekao sam predsjedniku, on mi je uvijek govorio da na kraju sezone mogu odlučiti želim li otići ili ostati, a na kraju nije održao svoju riječ - kritkova je Messi presjednika španskog velikana.

Messi je objasnio i kako je odlučio klub o svemu obavijestiti - faksom.

- Slanje faksa bio je način da sve postane službeno. Nije namjera bila podići prašinu ili ići protiv kluba, nego način da moja odluka postane službena. Da ga nisam poslao, bilo bi kao da se ništa nije dogodilo - kazao je Messi za Goal.com.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.