open-navfaktor-logo
search
Italija
Navijači Atalante donirali 60.000 eura bolnici u Bergamu
Navijači Atalante donirali su 60.000 eura bolnici u Bergamu, a radi se o novcu koji im je vraćen jer se gostujuća utakmica Lige prvaka protiv Valencije igrala iza zatvorenih vrata, prenosi Anadolu Agency (AA).
22.07.2020. u 18:05
get url
text

Naime, klub je vratio novac navijačima koji su trebali putovati u Valenciju 10. marta kako bi prisustvovali historijskom revanš duelu osmine finala. Umjesto da prihvate povrat novca njih 1.200 odlučilo ga je donirati lokalnoj bolnici Papa Giovanni XXIII u Bergamu. Grupa navijača je danas posjetila bolnicu i uručila vrijednu donaciju, javili su italijanski mediji.

Bergamo je bio najteže pogođeni grad u Italiji za vrijeme pandemije COVID-19, a konvoj vojnih kamiona koji su prevozili sanduke preminulih u druge gradove, jer je lokalni krematorij bio pretrpan, ostat će najupečatljivija slika zdravstvene krize.

- Bio je to prekrasan trenutak za upoznavanje navijača. Razgovarali smo o najtragičnijem periodu pandemije koji smo prošli zahvaljujući timskom radu, osjećaju pripadnosti i zajedničkom razumijevanju. To su sve koncepti koje oni u sportu znaju, cijene i dijele. Kao bolnica, sarađivali smo i sa Atalantom, kao i sa njenim navijačima. Nakon svega što je grad prošao, te su veze postale još jače - rekla je Maria Beatrice Stasi, generalna direktorica bolnice.

Navijači su također dizajnirali i sašili majicu sa zahvalom ljekarima Bergama od čije će prodaje skupljati novac za izgradnju nove hitne pomoći u gradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.