open-navfaktor-logo
search
Prognoze
Natprosječne topline iza nas: Kakvo nas vrijeme očekuje do 11. novembra
U petak i za dane vikenda očekuje se stabilizacija vremenskih prilika
28.10.2019. u 17:02
get url
text

Natprosječno toplo i stabilno vrijeme je iza nas. Od utorka, 29. oktobra, pa do četvrtka, 31. oktobra, u Bosni i Hercegovini prognozira se oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na visokim planinama moguć je i slab snijeg. U petak i za dane vikenda očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Na jugu Hercegovine prognozira se pretežno vedro, a u Bosni pretežno oblačno s maglom u prijepodnevnim satima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Temperature zraka će opadati tokom sedmice. U prvom dijelu sedmice, jutarnje temperature kretat će se od 5°C do 10°C u Bosni, a u Hercegovini do 14°C, a najveće dnevne temperature kretat će se između 14°C i 19°C u Bosni, u Hercegovini do 23°C.  U nastavku sedmice, jutarnje temperature zraka bit će u rasponu od 3 °C do 9 °C, na jugu do 14°C, a najveće dnevne od 6°C do 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 16°C.

Sljedeće sedmice od 4. do 11. novembra prema raspoloživim sinoptičkim podacima očekuje se uz blagi porast temeperature zraka, povremena kiša koja bi trebala biti intezivnija na jugu zemlje. U Bosni je tokom dana moguća magla i niska oblačnost.

Jutarnje temperature između 7°C i 14°C a najviše dnevne u rasponu od 13 do 18°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.