open-navfaktor-logo
search
Fotografija mnoge dirnula
Natovario stari auto i krenuo u Tursku da pomogne: "Znamo kako je izgubiti familiju i dom"
Server Beşirli iz Azerbejdžana s bratom İmamverdijem svoj stari automobil napunio je stvarima i iz svoje trošne kuće u Bakuu krenuo prema Turskoj kako bi pomogao stanovnicima koji su pogođeni zemljotresima.
09.02.2023. u 20:05
get url
text

- Mi vrlo dobro znamo kako je biti beskućnik i izgubiti familiju u hladnoći - kazao je Server te odnio jorgane, odjeću i deke kako bi pomogao ljudima koji su na ulici.

Fotografija je dirnula brojne korisnike društvenih mreža.

Beşirli kaže kako je odlučio reagirati čim je vidio prizore iz Turske te kako je ljudima potrebna pomoć.

- Nadam da ću sutra donijeti i hranu - rekao je i dodao kako je njegova nana dobro znala šta je zima kada je bježala iz Lachina za vrijeme okupacije Armenije.

Jorgane je Server stavio na vozilo i odnio u centar za pomoć kako bi stigli u Tursku.

- Iako naše vozilo nije u dobrom stanju, dovoljno je dobro da nas posluži da prevezemo pomoć – rekao je Beşirli i dodao kako su mu rođaci i prijatelji već kazali da je "osvojio" društvene mreže svojim činom.

- I mi smo doživjeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odjeće i obuće. I mi smo doživjeli taj period, znamo taj osjećaj. Nismo samo mi pomogli nego i ostali Azerbajdžanci, pomažu čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svjedok jedne situacije kada je djevojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe – naveo je Beşirli.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.