open-navfaktor-logo
search
Brisel
NATO zvanično potvrdio: Imamo i mi jednog oboljelog od koronavirusa u našem sjedištu
Možemo potvrditi da je jedan uposlenik NATO-a koji radi sjedištu u Briselu, pozitivan na COVID-19, saopćeno je iz NATO-a.
09.03.2020. u 15:08
get url
text

- Član osoblja vratio se s odmora sa sjevera Italije, osjećao se loše krajem prošle sedmice, a testiran je nakon simtoma koji su slični groznici. On je trenutno kod kuće u samoizolaciji. Nekoliko minuta nakon primitka rezultata obaviješteni su svi kolege koji su bili u neposrednom kontaktu s njim. Radili su od kuće krajem prošle tedmice i nastavit će i dalje. Svo osoblje NATO-ovog štaba također je obaviješteno. NATO kontinuirano prati situaciju i poduzima sve potrebne mjere - saopćeno je. 

Kako bi se pobrinuo sigurnost osoblja zaposlenog u sjedištu, u Briselu, kao i posjetitelja, NATO je već poduzeo preventivne mjere na temelju uputa Svjetske zdravstvene organizacije. Time je umanjen rizik od širenja zaraze.

- To uključuje privremenu obustavu putovanja određenih osoba, poticanje osoblja na rad od kuće i privremenu obustavu grupnih posjeta NATO štabu u Briselu. Ostajemo u bliskom kontaktu s belgijskim vlastima - saopćili su iz sjedišta NATO-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.