open-navfaktor-logo
search
Kamp Butmir
NATO Štab Sarajevo donirao polovno vozilo Udruženju Zagrljaj
NATO Štab Sarajevo danas je u kampu Butmir donirao korišteno vozilo Toyota RAV 4 Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama Zagrljaj.
17.12.2020. u 16:07
get url
text

Tokom ceremonije, brigadni general Eric Folkestad je izjavio da današnja donacija pokazuje NATO predanost civilnom sektoru u BiH, a posebno institucijama i organizacijama koje rade sa djecom i omladinom u BiH, pružajući im niz važnih usluga u lokalnim zajednicama.

- NATO ostaje predan pružati podršku Bosni i Hercegovini u njenim reformskim nastojanjima, a sve u okviru pružanja podrške miru, stabilnosti i sigurnosti u regiji zapadnog Balkana - rekao je Folkestad.

Ceremoniji je prisustovao predsjednik Udruženja Predrag Pušara koji je izjavio da je zahvalan NATO Štabu na podršci roditeljima da svojoj djeci osiguraju kvalitetniji život, te da organizuju dnevni boravak za svoje najranjivije članove porodice.

Udruženje Zagrljaj, koje djeluje na području Istočnog Sarajeva osnovali su roditelji djece i omladine sa teškoćama u razvoju 2018., uz podršku Opštine Istočna Ilidža. Svrha ovog udruženja je da unaprijedi način života te ciljne grupe u Istočnom Sarajevu, putem rada sa djecom i omladinom, te angažmanom stručnih lica i osmišljavanjem druženja sa ciljem njihove socijalizacije, saopćeno je iz NATO Štaba Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.