open-navfaktor-logo
search
Proruska propaganda
NATO se oglasio o "otmici" Milorada Dodika, šta su poručili
Proruski portal iz Crne Gore IN4S objavio je informaciju u kojoj je navedeno da NATO snage planiraju otmicu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. 
29.03.2022. u 14:30
get url
text

VEZANI TEKST -  Putinova propagandna mašinerija za destabiliziranje BiH: NATO sprema otmicu Dodika, Zelenski je kao i Alija

Tu (dez)informaciju prenijela je bez korekcija većina medija u bh. entitetu Republika Srpska, kao i portal RTRS-a.

Tim povodom oglasio se neimenovani zvaničnik NATO-a koji je prokomentarisao lažne navode ovog portala.

- Navodi koji su nedavno objavljeni na crnogorskom portalu IN4S o planovima NATO-a da izvrši akciju kidnapovanja člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika su besmislice, priča plasirana bez dokaza. Već više od dvije decenije NATO snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. NATO ostaje predan snažnom političkom dijalogu i praktičnoj saradnji sa Bosnom i Hercegovinom - rekao je zvaničnik NATO-a, saopćeno je iz NATO Headquarters Sarajevo.

O "otmici" se prije nekoliko dana oglasio i Dodik. 

- Ne vjerujem da sam ja baš takva zvjerka da bi oni to tako radili, ali vidim da je poprimilo značajno pažnje. Prvi poziv jutros kad sam se uključio bio je od moje majke, koja je bila veoma uznemirena time, pa sam morao potrošiti nekoliko sati da joj objasnim o čemu se radi - kazao je on.

Među portalima koji su proruski i dezinformišu javnost po direktnom nalogu Kremlja je i crnogorski in4s. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.