National Geographic objavio snimku iz Srbije, a reakcije su poražavajuće

objavljeno: 05.02.2018. u 18:18

National Geographic na svom je službenom Instagram profilu objavio kratku snimku snježne mećave u jednom selu pored Sombora u Srbiji. Snimka prikazuje trošnu kuću, traktor i stanare kuće dok pada obilan snijeg, a umjesto hrpe lajkova i zadivljenih komentara kakve stalno viđamo na fotkama i videima National Geographica, ispod snimke se našlo more komentara o "užasnoj zemlji u kojoj te netko može ubiti za 10 eura".

Srbijanski portal Noizz.rs izvukao je najgore od najgoreg, te komentare nazvao porazom Srbije.

Komentari koji su se našli ispod snimke snježne mećave u srpskom selu doista su poražavajući. Jedan korisnik Instagrama upozorio je sve koji žele otići u Srbiju da budu oprezni.

- Ja sam bio prošle godine. Tamo te mogu ubiti za deset eura. Beograd je ok, kao i Novi Sad. Ali trebaš se držati centra i zaobilaziti noćne klubove - napisao je, a onda dodao i komentar o izbjeglicama, budući da, po njemu, ovaj video priča njihovu tužnu priču.

- National Geographic pokazuje kako u Srbiji tretiraju izbjeglice, smještaju ih u hladna skladišta, stare kuće i prema njima se ponašaju kao prema životinjama. Jer za Srbe nisi čovjek ako nisi Srbin – kazao je.

Osim komentara o kriminalcima i ksenofobima u Srbiji, padali su i komentari o njihovim zločinima na Kosovu.

Nakon strane ekipe, u raspravu su se uključili i Albanci s pričama o zločinima i Miloševiću, ali Srbi koji su pokušali spasiti stvar podsjećajući na ljepote njihove zemlje, gostoljubivost i odličnu hranu.

I tako, upravo se ispod snimke kuće u snježnoj mećavi odvija pravi internet rat između Albanaca, Srba i stranih sila.

 

Video by @mmuheisen (Muhammed Muheisen) Yesterday during snowfall in Sombor, Serbia. To see more, follow me @mmuheisen #muhammedmuheisen

A post shared by National Geographic (@natgeo) on