open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Nastavljena sjednica, tražili zastupnike da dođu na glasanje o dnevnom redu
Ako je predsjedavajući rekao da sjednica počinje u 13 sati, onda to treba svi da ispoštuju, rekao je Osman Ćatić 
17.12.2019. u 14:25
get url
text

Nastavljena je sjednica Zastupničkog doma, koja je prekinuta ranije jer svi zastupnici nisu bili prisutni na početku sjednice, pa su ih kolege morale pronaći da bi se nastavilo glasanje o predloženom dnevnom redu.

U nastavku je počelo pojedinačno glasanje za petu tačku dnevnog reda Prijedlog zakona o izvršavanju budžeta FBiH za 2020. godinu.

- Ako je predsjedavajući rekao da sjednica počinje u 13 sati, onda to treba svi da ispoštuju – rekao je ljutito Osman Ćatić (SDA) koji je i zatražio pauzu od 15 minuta.

Nakon ponovnog, tačnije, pojedinačnog glasanja,potrebnu većinu je dobio i Prijedlog zakona o izvršavanju budžeta FBiH za 2020. godinu.

Nakon toga usvojen je dnevni red na kojem se pored prijedloga za budžet za 2020. godnu i prateći zakoni za budžet, nalazi i zakon o doprinosima kao i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2020. godinu i procjenu plana za 2021. i 2022. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2020. godinu. Zatim, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu i Odluku o načinu izvršavanja Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2020. godinu

Tu je i Prijedlog Finansijskog plana - budžeta FERK-a za 2020. godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.