open-navfaktor-logo
search
FUCZ
Nastavljena potraga za nestalim Antom Josićem
U potragu su i danas uključene bespilotne letjelice (dronovi) i tri potražna psa sa vodičima
25.12.2019. u 12:14
get url
text

Sedam timova sastavljenih od 35 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, od kojih će šest pretraživati na kopnu i jedan na vodi, raspoređeni su u dvanaest zona u kojima će se danas odvijati potraga.

Jučer je u kopnenom dijelu pretraženo pet kvadratnih kilometara a danas je potraga, osim Josića i Tolise, proširena i na Tukove (njive) prema carinskom prelazu a pretražit će se i dio terena gdje se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod vode.

- Tim na vodi jučer je završio pretragu dionice duge dva kilometra u dijelu od Domaljevca do Nađevaca, nizvodno prema Tolisi a od ranih jutarnjih sati nastavio je vizuelnu pretragu obale iz čamca u dužini od pet kilometara prema Tolisi. U potragu su i danas uključene bespilotne letjelice (dronovi) i tri potražna psa sa vodičima. Potragu otežava kiša koja klizav teren čini još težim te onemogućava rad bespilotnih letjelica i potražnih pasa što je velika pomoć kod potrage na otvorenom prostoru - saopćeno je iz FUCZ-a.

Josić je posljednji put viđen u subotu poslijepodne kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. Od tada su za njim tragali porodica, mještani i lovci ali potraga, nažalost, nije dala rezultate.

Nestali je na sebi imao tamno plavu trenerka, plavu majicu dugih rukava preko koje je bio šareni prsluk i duboke zelene gumene čizme na nogama.

Iz FUCZ-a mole sve građane da, ako primijete nestalog, ili imaju bilo kakva saznanja, o tome obavijeste Civilnu zaštitu ili najbližu policijsku stanicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.