open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Nastavljena potraga za dvojicom radnika koji su jučer upali u rijeku Bosnu
Potraga za dvojicom radnika turske kompanije Cengiz Innsat, koji su jučer oko 14 sati na gradilištu autoputa Koridora Vc, u naselju Kahrimani kod Žepča upali u rijeku Bosnu, nastavljena je jutros, potvrdila je za Faktor Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK. 
09.11.2021. u 08:30
get url
text

Ona je istakla da su potragu jutros nastavili pripadnici specijalne jedinice MUP-a ZDK, te redovne policijske snage PS Žepče. U potrazi će učestvovati i pripadnici Gorske službe spašavanja. 

Na mjestu nesretnog pada u rijeku Bosnu dvojice radnika, turskih državljana, jutros će početi i policijski uviđaj.

- Dežurna tužiteljica je na putu do gradilišta te će uskoro početi uviđaj - potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva ZDK Asmira Redžić za Fenu.

Uviđaj će obavljati pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK.

U potragu za dvojicom radnika, jučer su bili uključeni pripadnici Specijalne jedinice za podršku MUP-a ZDK, Policijske stanice Žepče, Goske službe spašavanja Žepče i Zavidovići, vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite...

Svi će oni i danas biti na terenu te pretraživati korito i obalu rijeke Bosne, a prema najavama, potrazi će se sa svojim čamcima i posadama, priključiti i članovi Sportsko-rekreativnog kluba "Bosna" iz Zenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.