open-navfaktor-logo
search
Remi i na Pecari
Nastavljena dva niza, Veležov bez poraza i Željin bez pobjede
Susret 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Željezničara ponudio je prilično zanimljiv fudbal, a okončan je rezultatom 2:2, dok golova u susret Široki Brijeg - Tuzla City nije bilo.
12.05.2021. u 19:51
get url
text

Prva ozbiljnija situacija viđena je pred golom gostiju u šestoj minuti, kada je Georgijević bio neprezican u završnici.

Samo tri minute kasnije Velež je imao odličnu priliku. Nakon nesporazuma i greške Vrhovca i Alispahića na sredini terena Brandao se sjurio ka golu Željezničara ali je Bender "skinuo" zicer Brazilcu.

Ipak, u 15. minuti Rođeni su poveli, a Georgijević je jednu loptu ispred golmana Plavih pospremio u njegovu mrežu.

Odlična fudbalska predstava nastavljena je prilikama za Željezničara. Prvo je odbrana Rođenih izblokirala šut Boje u 17. minuti, da bi tri minute kasnije Juričić je šutirao glavom pored gola.

Plavi su do izjednačenja stigli u 24. minuti iz prekida. Milićević je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je na putu ga golu pogodila živi zid Veleža i odsjela u mreži Bogdanovića.

U 37. minuti Željezničar je stigao do totalnog preokreta, a pogodio je Juričić poslije ubačaja Milićevića iz kornera.

Velež je brzo uzvratio. Već u narednoj minuti Anđušić je lobovao Bendera, ali Vrhovac klizećim startom loptu zaustavlja na liniji.

Vodstvom Želje otišlo se na poluvrijeme. Poslije deset minuta igre u nastavku Rođeni su mogli do izjednačenja, ali je prečka bila saveznik gostiju nakon slobodnjaka kojeg je izveo Vehabović.

Ofanzivna igra u drugom dijelu, tokom kojeg su oglavnom stvarali pritisak, fudbalerima Veleža isplatio se u u 77. minuti kada je poslije ubacivanja iz kornera Ovčina pogodio za 2:2. Drugi gol Veleža skoro je identičan pogotku kojeg je za Želju postigao Juričić, mada je izjednačenju domaćin kumovala i loša reakcija Bendera.

Utakmica Široki Brijeg - Tuzla City, koja se igra u isto vrijeme kada i susret u Vrapčićima, bila je sušta suprotnost od meča Velež - Željezničar, pogotovo njeno prvo poluvrijeme.

Iako je domaćin imao bolje prilike u nastavku susreta, mreže su ostale mirovati pa će se oba tima morati zadovoljiti sa po jednim bodom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.