open-navfaktor-logo
search
Nema pozitivnih
Nastavljen pozitivan trend: U TK ostao samo jedan oboljeli od COVID-19!
U Tuzlanskom kantonu ostao je samo jedan aktivan slučaj bolesti COVID-19, od ukupno 84 pozivna testa, koliko je od 27. marta detektirano u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.
Merima Čustović
29.04.2020. u 13:37
get url
text

U posljednja 24 sata u UKC-u Tuzla urađena su 202 testa i svi su negativni, što znači da u TK već 16 dana nije zabilježen niti jedan pacijent pozitivan na koronavirus. U tih 16 dana urađno je 2.327 testova - svi negativni.

S bolničkog liječenja do danas je otpušteno 27 oporavljenih pacijenata, a 53 oboljelih od COVID-19 oporavilo su u kućnoj izolaciji. Jedna oboljela osoba prebačena je u drugi kanton zbog nastavka liječenja, a dvije starije žene su preminule.

Jedina pozitivna osoba u TK pripada klasteru Medicinskog instituta bayer, bivšeg Centra za srce, a zatvoreni su klasteri Srebrenik, Sapna, Lukavac, Gračanica, Banovići i Tuzla te klaster Klinike za ORL UKC-a Tuzla.

U TK ponovo raste broj smještenih u kućnu izolaciju. Pod tom mjerom trenutno je 696 osoba, čak 104 više nego što ih je bilo jučer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.