open-navfaktor-logo
search
Radovi u toku
Nastavlja se učvršćivanje konstrukcije mosta ispred sarajevskog tunela Ciglane
Na tunelu Ciglane u Sarajevu danas se radi na na učvršćivanju konstrukcije mosta iznad pijace, pa je došlo do saobraćajne gužve, a prema riječima naših čitalaca gužve su stvorene jer niko nije dao obavijest da će se na mostu nešto raditi.
Denis Zeba
16.03.2023. u 15:06
get url
text

Selmir Kovač, direktor Direkcije za puteve kantona Sarajevo, izjavio je za Faktor da će radovi trajati dok se ne zamijeni privremena diletacija na mostu koja je postavljena da ne bi došlo do rušenja jer su bile dotrajale.

- Na tunelu Ciglane je uvijek zatvorena jedna cijev, koristi se samo jedna u kojoj se odvija dvosmjerni saobraćaj. Saobraćaj je preusmjeren u lijevu cijev ako gledamo iz pravca Velešića, da ne bi došlo do obustave, dok se ne zamijeni privremena diletacija na mostu koja je postavljena da ne bi došlo do rušenja mosta jer su bile dotrajale, a radi se na zahtjev građana i mjesne zajednice. Jedna diletacija je urađena na početku, kod raskrsnice sa ulicom Patriotske lige pred kraj 2022. godine. Radovi ni u najmanjoj mjeri ne smetaju odvijanju saobraćaja - kaže Kovač.

Radovi su počeli u ponedjeljak, nadamo se da će u subotu biti završeni, kada se ponovo zatvara cijev koja se trenutno koristi jer nikad nisu obje cijevi tunela bile u upotrebi. Nadamo se da će se nekad izgraditi gradska brza cesta i da će se obje tunelske cijevi staviti u upotrebu - dodaje Kovač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.