Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), kojima su se jutros priključili i  mještani naselja Josići, nastavljaju potragu za Antom Josićem koji je nestao u subotu, 21. decembra, saopćeno je iz FUCZ.

Trećeg dana potrage pet timova sastavljenih od 35 pripadnika FUCZ, potražnih pasa s vodičima, tima sa bespilotnim letjelicama i pet mještana, raspoređeni su u tri zone u kojima će se potraga danas odvijati. Pretražit će se i dio terena koji je četiri kilometra sjeverozapadno od kuće nestalog na kojem se nalazi njiva koja je nekad bila u njegovom vlasništvu i na koju je ponekad odlazio.

Jučer, drugog dana potrage, u kopnenom dijelu pretraženo je oko 12 kilometara od naselja Josići, a tim na vodi vizuelnim pregledom pretražio je dionicu lijevom obalom rijeke Save od Josića prema Orašju dugu oko pet kilometara.

Pretraživane su lokacije u i oko Josića, Tolise i Tukovih njiva prema carinskom prijelazu, a pregledane su i lokacije na kojima se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod vode.

Planirano je da se bespilotnim letjelicama (dronovi) danas pregledaju dijelovi rijeke Save ukoliko  to vremenski uslovi budu dozvoljavali zbog jakog vjetra i kiše koja i danas pada, navodi se u saopćenju.