Općina Centar

Nastavlja se podrška mladim osobama kroz plaćanje dijela poreza za kupovinu stana

Objavljeno: 14.09.2018. u 14:55

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je još na 20. redovnoj sjednici, održanoj 25. januara 2018. godine,  podržalo stambeno zbrinjavanje mladih kroz refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina

Pravo na ovu pomoć imaju mladi životne dobi do 35 godina sa prebivalištem na području Centra najmanje pet godina

Općina Centar, predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, je kao lokalna zajednica prepoznala potrebu da pruži pomoć mladima u rješavanju njihovog stambenog pitanja, pa je za tu namjenu u ovogodišnjem budžetu planirano 80.000 maraka. Ova budžetska sredstva za podršku stambenom zbrinjavanju mladih raspoređuju se po osnovu javnog poziva, koji je raspisan 8. februara 2018. godine i objavljen u dnevnom listu "Oslobođenje" te na općinskoj web stranici www.centar.ba i ostaje otvoren do kraja godine. Tekst javnog poziva dostupan je i na info pultu Općine Centar (Mis Irbina 1).

Na osnovu usvojenih izmjena i dopuna Odluke o raspodjeli novčanih sredstava za podršku stambenom zbrinjavanju mladih kroz refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina, pravo na ovu vrstu pomoći imaju mladi životne dobi do 35 godina sa prebivalištem na području Centra najmanje pet godina, a koji prvi put rješavaju stambeno pitanje kupovinom stana na području općine Centar. Novčana sredstva za refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina, odnosno kupovinu stana, mogu se dodijeliti u iznosu do 2.000 KM po pojedinačnom zahtjevu.

Uz javni poziv objavljen je i obrazac zahtjeva za ovu vrstu pomoći u kojem je navedeno i koje dokumente je potrebno priložiti. Prijavu sa dokumentacijom potrebno je podnijeti Službi za registar, upravljanje imovinom i katastar nekretnina-Odsjek za stambene poslove, Mis Irbina 1 Sarajevo, sa naznakom "Refundiranje poreza na promet nekretnina“.

Za sve informacije kontakt telefon je 033/562-343.

                              

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije