open-navfaktor-logo
search
Serie A
Nastavlja se agonija Napolija: Fiorentina slavila podno Vezuva
Nakon večerašnjeg susreta Napoli i Fiorentina imaju po 24 boda, uz identičan skor od šest pobjeda, šest remija i osam poraza
18.01.2020. u 22:39
get url
text

Fudbaleri Napolija upisali su četvrti poraz u prvenstvu u posljednjih pet utakmica nakon što ih je večeras na domaćem terenu s 2:0 nadigrala Fiorentina.

Gosti iz Firence poveli su u 26. minuti susreta pogotkom Federica Chiese, koji je pogodio poslije asistencije  Marca Benassija.

Lekciju da promjena trenera ne izazove uvijek pozitivni šok, rukovodstvo Napolija i njegov predsjednik Aurelio De Laurentiis će naučiti na teži način, a najviše će u svemu ispaštati navijači kluba, koji odavno nije izgledao ovako loše i bezidejno. Čini se da tu trener kakav je Gennaro Gattuso malo toga može promijeniti.

Pitanje pobjednika u susretu 20. kola Serie A riješio je Dušan Vlahović golom 16 minuta prije kraja meča. Srbijanskom napadaču, koji je ponikao u redovima Partizana, ovo je bio četvrti prvenstveni pogodak, 

Nakon večerašnjeg susreta Napoli i Fiorentina imaju po 24 boda, uz identičan skor od šest pobjeda, šest remija i osam poraza.

Golove s utakmice Napoli - Fiorentina pogledajte OVDJE.

Ranije danas Lazio je s uvjerljivih 5:1 savladao Sampdoriju, a u sastavu Rimljana nije bilo Senada Lulića, dok je Sassuolo nakon preokreta bio bolji od Torina s 2:1.

Serie A, 20. kolo:
Lazio - Sampdoria 5:1
Sassuolo - Torino 2:1
Napoli - Fiorentina 0:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.