open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Nastavlja se agonija: Crnov Želju zavio u crno
Fudbaleri Željezničara upisali su i četvrti uzastopni poraz u PLBiH nakon što su danas poraženi u Krupi sa 2:1
24.11.2018. u 14:50
get url
text

Čini se da reprezentativna pauza i nije pretjerano godila fudbalerima Željezničara. Izabranici Milomira Odovića danas su u meču 18. kola BH Telecom Premijer lige poraženi u gostima kod Krupe rezultatom 2:1.

Fudbaleri Plavih doživjeli su i četvrti uzastopni poraz u Premijer ligi, a pobjednika je odlučio penal iz 14. minute susreta.

Ivan Crnov bio je siguran izvođač najstrožije kazne koju je prethodno skrivio Mladen Veselinović, a Goran Paradžik je bez mnogo razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Deset minuta kasnije i u kaznenom prostoru domaćih viđena je sporna situacija. Pao je upravo Veselinović koji je skrivio penal za Krupu, no Paradžik se ovoga puta nije oglasio.

Prvo poluvrijeme i nije obilovalo velikim brojem prilika ili situacija koje bi vrijedilo posebno izdvojiti, iako su gosti kontrolisali igru i imali nešto više loptu u svom posjedu.

{$galerijaFotografija}

U nastavku meča Željezničar je krenuo ofanzivnije, ali rezultat se nije mijenjao sve do 71. minute meča, kada je Sulejman Krpić odbijenu loptu poslije udarca Kemala Osmankovića pospremio u mrežu domaći za izjednačenje rezultata.

Nakon što su anulrali prenost Krupe, gosti su krenuli ofanzivno. Imali su nekoliko izglednih situacija pred golom domaćih, ali bez konkretne i kvaitetne završnice.

Kazna je stigla u 81. minuti kada je odličan centaršut Crnova u novo vodstvo Krupe pretvorio Aganspahić, koji je u nastavku meča ušao u igru.

Da stvar bude gora po Plave Miloš Bakrač je zaradio direktan crveni karton nakon što je nepromišljeno nasrnuo na kapitena domaćih Dujkovića. Paradžik je bio blizu i gostujućem stoperu sasvim opravdano pokazao put u svlačionicu.

U susretu koji se igrao na Tušnju, a koji je počeo u isto vrijeme kada i meč u Krupi na Vrbasu, Zrinjski je slavio s 2:1. Aktuelni prvak BiH je poveo u 21. minuti sjajnim golom Rustemovića iz slobodnjaka, dok je novajlij izjednačio u 77. minuti pogotkom rezerviste Vukmirovića.  U sudijskoj nadoknadi meča Plemići su stigli do pobjede. Hairilahović je šutirao, lopta pogađa u glavu Stjepanovića i završava u mreži za pobjedu tima iz Mostara.

FK Krupa - FK Željezničar
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.