open-navfaktor-logo
search
Srušeni snovi
Nastavlja li se saradnja, članica Vučićeve stranke poručila: Dačić neće biti premijer
Ivica Dačić neće biti premijer, poručila je članica Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović, navodeći da je generalno protiv koalicije naprednjaka sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).
05.04.2022. u 13:56
get url
text

- Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer - kazala je Mihajlović gostujući na TV Happy.

Dačić je ranije kazao i kako određeni broj SNS i SPS glasača želi da stranke na izborima nastupaju odvojeno, te su stranke odlučila da odvojeno izađu na parlamentarne i lokalne izbore, a da će zajednički kandidat za predsjedničke izbore biti Aleksandar Vučić. 

Također, on u predizbornoj kampanji nije krio da želi biti premijer, a upravo je to i slogan njegove izborne liste "Ivica Dačić - premijer Srbije".

- Htio sam da sebe istaknem u nekom takmičenju – dakle, nisam kandidat za predsjedničke izbore, ali jesam kandidat za premijera, hoću da kažem da smo mi parlamentarne izbore učinili premijerskim izborima… Ja sam odmah rekao da sam kandidat za premijera, ne krijem to - kazao je ranije Dačić.

Tom prilikom naveo je i "Vučić predsjednik, Dačić premijer – najbolje rješenje za političku stabilnost".

No današnja izjava članice SNS-a ne ulijeva toliko sigurnosti da se saradnja ove dvije stranke nastavlja u punom jeku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.