open-navfaktor-logo
search
NBA
Nastavio se crni niz Nurkićevog Portlanda, LeBron James ponovo dominirao
Trail Blazersi se poslije 35 odigranih mečeva nalaze tek na devetom mjestu Zapadne konferencije i ukoliko nastave igrati na ovom novu teško da će dosegnuti play-off
02.01.2020. u 07:59
get url
text

Četiri meča u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu odigrana su u noći sa srijede na četvrtak.

Uvjerljiv poraz zabilježili su Portland Trail Blazersi. Ekipa našeg Jusufa Nurkića, koji se još oporavlja od teškog loma noge, poražena je sa 117:93 na gostovanju kod New York Knicksa.

Za Nurkićev tim ovo je bio čak peti vezani poraz, ukupno 21. u ovoj sezoni. Trail Blazersi se poslije 35 odigranih mečeva nalaze tek na devetom mjestu Zapadne konferencije i ukoliko nastave igrati na ovom novu teško da će dosegnuti play-off.

Razloge za poraz Portlanda vjerovatno treba tražiti u nešto slabijem poenterskom učinku Damiana Lillarada (11 peona), kojem su nedostajale dvije asistencije za triple-double. CJ McCollum ubacio je 17 poena, a prvo ime susreta bio je Carmelo Anthony sa 27 koševa. Mitchell Robinson i Julius Randle bili su najefikasniji u redovima pobjedničkog tima sa po 22 poena, dok je Marcus Morris ubacio 17.

Los Angeles Lakersi su u Staples Centru nadigrali sastav Phoenix Sunsa sa 117:107, a LeBron James utakmicu je završio s novim triple-doubleom, osmim u ovoj sezoni. Pored 31 poena prva zvijezda Jezeraža upisala je 13 skokova i 12 asistencija. Odličnu podršku u 27. pobjedi Lakersa ove sezone LeBron je imao u Anthonyju Davisu koji je ubacio 26 poena i uhvatio 11 lopti. Najefikasniji igrač utakmice bio je Devin Booker sa 32 poena.

U izuzetno zanimljivom meču koji je odlučen na jedan posjed lopte, Milwaukee Bucksisu su na svom parketu nadigrali Minnesota Timberwolvese sa 106:104, a prvo ime pobjedničkog tima bio je Antetokounmpo sa 32 poena i 17 skokova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.