open-navfaktor-logo
search
Novi bilbord
Nastavak provokacija u Srebrenici: Zahvala Vučiću, predsjedniku Srbije, koja nije spriječila genocid
U Srebrenici je ponovo postavljen bilbord sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, nakon što je prvobitni prije nekoliko dana pocijepan.
11.06.2020. u 10:07
get url
text

Općinska vlast na čelu sa negatorom genocida načelnikom Mladenom Grujičićem postavila je prije nekoliko dana bilbord u znak zahvalnosti Vučiću za darovanu pomoć, ali je u međuvremenu pocijepan. Bilbord je ponovo postavljen, ali ovaj put uz latinični natpis.

Postavljanje novog bilborda nastavak je provokacija usmjerenih prema Bošnjacima koji su preživjeli genocid u julu 1995. godine i vratili se da žive u svom gradu. 

Podsjetit ćemo samo da je Srbija jedina država u svijetu koju je Međunarodni sud pravde u Hagu osudio zbog kršenja Konvencije o genocidu jer je utvrđeno da je ova država koja je učestvovala u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, mogla, a nije spriječila genocid u Srebrenici. 

Stoga, logično je zapitati se da li se to Grujičić i slični njemu "zahvaljuju Vučiću za počinjeni genocid", ali i za to što mnoge od počinilaca genocida i ostalih zločina počinjenih u BiH upravo njegov režim čuva u Srbiji!? 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.