open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine USK najavljen za 28. februar
Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) zakazan je za 28. februar, a to je nakon današnjeg sastanka predsjednika zastupničkih klubova, potvrdio je Nisvet Jusić iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).
15.02.2023. u 14:46
get url
text

- Kao dopredsjedavajući iz prethodnog skupštinskog saziva, po Poslovniku sam bio zadužen i za sazivanje konstituirajuće sjednice. Danas je ovo inače bio treći radno-konsultativni sastanak predstavnika političkih partija koje participriraju u Skupštini, na kojem smo napokon dogovorili termin nastavka konstituirajuće sjednice. Usaglasili smo se da to bude 28. februar, a nadamo se da će do tada biti dogovoreno formiranje rukovodstva, radnih tijela i Kolegija Skupštine - izjavio je dopredsjedavajući iz prethodnog saziva i novoizabrani skupštinski zastupnik Nisvet Jusić.

Kratko je prokomentarisao i dosadašnji tok političkih pregovora i razgovora o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu.

- Sve političke stranke intenzivno razgovaraju i pregovaraju, no ipak jasno je da će ishod svega toga i u našem kantonu ovisiti ponajviše o političkim odnosima na nivou Federacije BiH - dodao je Jusić.

Iako još nema naznaka kako će izgledati skupštinska većina, odnosno ko će formirati vlast u ovom kantonu, ranijim usvajanjem Odluke o privremenom financiranju USK barem je za sada izbjegnuta financijska blokada institucija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.