Petak, 02.06.2023.
FOTO: FUP

Nastavak akcije "Fenix": FUP i danas pretresa u Sarajevu i Istočnom Sarajevu

Nastavljajućii aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva "Fenix", ppripadnici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS-a i pod nadzorom sarajevskog Kantonalnog tužilaštva od ranih jatarnjih sati vrše pretrese na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva.

VEZANI TEKST - FUP pretresao autootpad u Busovači, pronašli šasije s prepravljanim brojevima

Kako je saopćeno iz FUP-a, na osnovu naredbi nadležnog Suda, trenutno se pretresa 16 lokacija na području Kantona Sarajevo i sedam na području Istočnog Sarajevo.

Cilj pretresa je dokumentovanje i dokazivanje krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelima prevara, krivotvorenje isprava, utaja, te zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu s ovim krivičnim djelima, te određena količina narkotičkih sredstava.

Iz FUUP-a podsjećaju da su jučer u sklopu akcije “Fenix” obavljeni pretresi na 18 lokacija na području Kantona Sarajevo i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Također, u ranijem periodu je oduzeto više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela.

- Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad - navode iz FUP-a.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh