Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta BiH Senad Osmanović kazao je da će učenici u srednjim školama imati nastavu naizmjenično po pola odjeljenja sedmično, dok će nastava u osnovnim školama biti nepromijenjena.

- Srednjoškolci će ići naizmjenično, odnosno pola odjeljenja jednom sedmično, a druga polovina naredne sedmice. Kada su u pitanju osnovci, oni će ići kao i do sada, tj. po već utvrđenom protokolu iz prethodnog razdoblja. Također, svi satovi koji se ne održe trebali bi biti nadoknađeni u zavisnosti od situacije s pandemijom. Nadam se da neće više biti pogoršanja epidemiološkog stanja i da će se školska godina uspješno privesti kraju - kazao je Osmanović i dodao da je u toku i dezinfekcija škola.

Prema njegovim riječima, Odjeljenje za obrazovanje priprema i zakonske regulative, izmjene Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju koje će se odnositi na online nastavu, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Brčko distrikta.

Podsjetimo, Štab za zaštitu i spašavanje Brčko Distrikta produžio je 6. novembra obustavu nastave u svim osnovnim i srednjim školama u Brčko Distriktu.