open-navfaktor-logo
search
Čeka se potvrda
Naslijedio Musemića: Iz FSBiH pojasnili može li Marinović sjediti na klupi Zmajića i FK Sarajevo
Iz Bordo tima su zakopčani do grla kada su u pitanju informacije o novom treneru
26.12.2019. u 15:22
get url
text

Vinko Marinović će morati napustiti klupu mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ukoliko preuzme klupu FK Sarajevo.

Strateg koji ima premijerligaškog iskustva, a vodio je Kozaru iz Bosanske Gradiške, banjalučki Borac i mostarski Zrinjski, ukoliko potpiše ugovor sa Bordo timom morat će napustiti klupu Zmajića.

- Pravilnik i ugovor koji Marinović ima sa FSBiH ne dozvoljava da istovremeno sjedi na klupi mlade reprezentacije i nekog kluba. Imamo svjež primjer od prije nekoliko dana. Nermin Šabić je imenovan za selektora kadetske reprezentacije BiH i automatski je podnio ostavku na klupi TOŠK-a iz Tešnja, člana Prve lige Federacije BiH - pojasnili su iz FSBiH.

A Marinović je danas za Sport1 potvrdio da će sjesti na klupu Sarajeva. 

 -Drago mi je da sam došao na Koševo. Znam šta se od mene očekuje i ne bojim se izazova. Jesmo, pričali smo dosta dugo i na kraju našli zajednički jezik. Milsim da to sve što se mene tiče ide nekim normalnim putem. Borac, Zrinjski, mlada selekcija, Sarajevo - rekao je Marinović za Sport1.

S druge strane iz FK Sarajevo su zakopčani do grla kada su u pitanju informacije o novom treneru. Prije deset dana su najavili da će nasljednik Husrefa Musemića biti poznat do kraja 2019. godine, što znači da će ime novog trenera biti poznato u narednih pet dana.

- Rukovodstvo FK Sarajevo je analiziralo stanje nakon smjene bivšeg šefa stručnog štaba, koja je klubu donijela ogroman javni pritisak. Naglašeno je da se vrednuje mišljenje navijača i simpatizera kluba uz zaključak da u ovom trenutku bilo kakve drastične promjene u menadžmentu kluba ne bi donijele dobre rezultate, jer klub se nalazi pred zadacima kao što su proces licenciranja, prijelazni rok, izbor novog šefa stručnog štaba i pripreme za nastavak sezone 2019/20. Naglašeno da je rok za imenovanje novog šefa stručnog štaba 31. decembar 2019. godine - saopćeno je iz FK Sarajevo 16. decembra.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.