open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno
Našao dvojnika na fotografiji iz 1905. godine: Uvjeren sam da sam imao prošli život
Michael Koropisz iz Velike Britanije ostao je zbunjen fotografijom za koju je prvo mislio da prikazuje njega, ali je uskoro shvatio da datira iz viktorijanskog doba.
29.07.2020. u 22:33
get url
text
Michael Koropisz
Michael Koropisz

Koropisz koji ima 24. godine, iz Stockporta, kaže kako mu je neko poslao fotografiju na Instagram jer je mislio da se radi o njemu.

- Bio sam zapanjen kad sam shvatio da to nisam ja, imamo istu kosu, isti oblik lica, nos i stil odijevanja - govori.

Kako bi se uvjerio da fotografija nije lažna, bacio se u pretragu i otkrio da je nastala prije 115 godina. Na njoj se njegov dvojnik, muškarac u ranim 20-im, vidi kako gleda svoju novu ženu.

Michael kaže kako je uvijek bio fasciniram viktorijanskom erom, a čak je i svoju garderobu i životni stil posvetio tom dobu.

- Sad je to možda zbog mog prošlog života. Mnogo ljudi me nazvalo putnikom kroz vrijeme, ali ne znam šta bih mislio. To mora biti najbizarnija stvar koju sam vidio, zaista izgleda kao ja - rekao je Koropisz.

Michael se gradom kreće na starinskom biciklu, piše perom i odbija gledati televiziju, a sad vjeruje da ti interesi potječu iz njegovog prošlog života.

- Ne znam ništa o muškarcu s fotografije iz 1905. godine. Prvo me prestrašila takva sličnost, jer nikad nisam vidio nešto takvo, ali sad osjećam kao da gledam svoju nedavnu fotografiju. Sad sam uvjeren da sam imao prošli život - rekao je.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yesterday I found my historical look alike in an old photograph. Well, today I replicated the photograph. On the left is the gentleman from 1905 and on the right is me. Now that the images are next to each other I am starting to see big differences. But what makes this interesting is the fact that my historical double lived in the time I'm so passionate about. He also styled his hair like me and was even photographed around the same age. As a final note, don't judge me on my amateur Edwardian collar and tie. It's the best I could find in my collection of unstarched, unloved, dirty collars. As you know, I only wear winged collars and Victorian ties.

Objavu dijeli Michael Koropisz (@michael_koropisz_artist)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.