open-navfaktor-logo
search
Online zabava
Narodno pozorište Sarajevo 21. marta počinje sa emitovanjem predstava putem YouTube kanala
Narodno pozorište Sarajevo, koje je zbog novonastale situacije moralo prekinuti prikazivanje predstava pred publikom, počinje sa emitovanjem svojih predstava putem YouTube kanala.
20.03.2020. u 14:27
get url
text

Prva predstava, 21. marta s početkom u 19.30 sati, na repertoaru putem live streama je opera "Hasanaginica" kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića.  

Već 23. marta u isto vrijeme slijedi arhivski snimak drame "Balada o Omeru i Merimi" prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Balet Petra Iljiča Čajkovskog – "Uspavana ljepotica" u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta. Dva dana poslije,  27. marta, slijedi komedija "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.

- Našu dragu publiku ovim putem obavještavamo da ćemo repertoar naših predstava za live stream objavljivati sedmično. Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen na zvaničnim stranicama NPS, na Facebooku, Instagramu i web stranici www.nps.ba. Budite odgovorni - ostanite kod kuće- poručili su iz Narodnog pozorišta Sarajevo. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.