open-navfaktor-logo
search
Kolegij odlučio
Narodna skupština RS-a u srijedu razmatra ukidanje vanrednog stanja
Kolegij Narodne skupštine RS-a odlučio je danas na telefonskoj sjednici da će 13. posebna sjednica Narodne skupštine početi u srijedu, 20. maja  u 10 sati u konferencijskoj sali Vlade RS-a koja zadovoljava epidemiološke uvjete prouzrokovane virusom korona.
Samir Šišić
15.05.2020. u 12:42
get url
text

- Na predloženom dnevnom redu 13. posebne sjednice su: Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju RS-a, Potvrđivanje akata koje je donio predsjednik RS-a za vrijeme vanrednog stanja, Prijedlog rebalansa Budžeta RS-a za 2020. godinu - po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta RS-a za 2020. godinu - po hitnom postupku, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju RS-a za 2020. godinu i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS-a prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina - saopćeno je iz Narodne skupštine RS-a.

Odluku o proglašenju vanrednog stanja u ovom bosanskohercegovačkom entitetu zbog epidemije koronavirusa usvojila je Narodna skupština RS-a 28. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.