open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Narednih dana uglavnom pretežno oblačno sa slabom kišom
Jutros je na Bjelašnici izmjeren jedan, a u Neumu 17 stepeni
19.05.2019. u 08:51
get url
text
Kiša, ilustracija
Kiša, ilustracija

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća grmljavina. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevne temperature od 18 do 24 °C. Jutros je na Bjelašnici izmjeren jedan stepen, u Bugojnu sedam, Ivan Sedlu osam, a u Bihaću, Sarajevu i Srebrenici deset, Jajcu, Sanskom Mostu i Tuzli 11, a u Neumu je jutro izmjereno 17 stepeni.

Sutra također umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, Jutarnje temperature od pet do 11, na jugu od deset do 14, a dnevne od 15 do 22 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od četiri do deset, na jugu od osam do 13, a dnevne od 17 do 23 °C.

U srijedu poslijepodne porast naoblake može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od pet do 11, na jugu od devet do 13, a dnevne od 19 do 24 °C. Isto vrijeme nas očekuje i u četvrtak.

Što se tiče biometeoroloških prilika povećana naoblaka bi kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati poteškoće poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u poslijepodnevnim satima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.