Vjetar slab do umjerene snage sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Sutra prije podne u Bosni i Hercegovini sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje naoblake sa zapada. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjerene snage sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 31 stepena.

U petak, 14. septembra u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni sunčanije prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi u Bosni i u planinskim djelovima Hercegovine. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 15 do 19, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepena.

U subotu, 15. septembra u BiH malo do umjereno oblačno i sunačno. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Krajem dana, nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20, a najviša dnevna  između 26 i 32 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.