open-navfaktor-logo
search
Mogući pljuskovi
Narednih dana temperature i do 35 stepeni Celzijusa
Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme, u nekim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i temperaturama koje će se kretati do 35 stepeni Celzijusa.
21.05.2022. u 12:08
get url
text

Jutros je najniža temperatura zraka izmjerena u Širokom Brijegu i to devet stepeni Celzijusa. Na Bjelašnici i u Bugojnu registrovano je 13 stepeni, Grudama, Livnu i Sarajevu 14, Sanskom Mostu i Zenici 16, Bihaću, Mostaru i Tuzli 17, Neumu 18 i Gradačcu 21.

-Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne u Bosni postepene porast naoblake. Krajem dana i tokom noći na sjeveru i sjeveroistoku Bosne se očekuju lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura od 26 do 32 stepena - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Drugog dana vikenda očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 32 stepena.

U ponedjeljak se u BiH očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se u BiH u utorak. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena.

U srijedu se u većem dijelu zemlje očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima nešto više naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, a dnevna od 27 do 33, u sjevernim područjima Bosne do 35 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.