open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Narednih dana oblačno sa padavinama, jutarnje temperature od pet do 11 stepeni
Oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima i jutarnjim temperaturama koje će se kretati od pet do 11 stepeni, očekuje se u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice.
26.05.2020. u 08:40
get url
text

Danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Ponegdje uz kišu i pojačan vjetar moguća je i pojava grada. U Hercegovi umjereno oblačno. U sjevernim područjima Hercegovine postoje uvjeti za pokoji pljusak i grmljavinu.

Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena.

I u srijedu u Bosni se, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom i pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22 stepena.

Umjereno i pretežno oblačno vrijeme očekuje se u BiH i u četvrtak. 

Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguća je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.