open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Narednih dana kiša u većem dijelu BiH, u subotu na planinama snijeg i susnježica
Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, u subotu na planinama sa susnježicom i snijegom.
09.03.2023. u 09:40
get url
text

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša je registrovana na zapadu i sjeveru Hercegovine, zapadnim, jugozapadnim i istočnim područjima Bosne.

Na Bjelašnici je jutros izmjereno nula stepeni Celzijusa, Ivan Sedlu sedam, u Doboju, Livnu i na Sokocu osam, u Širokom Brijegu 10, Bugojnu, Drvaru, Sarajevu i Trebinju 11, Zenici 12, Mostaru i Stocu 13, Bihaću, Gradačcu, Neumu i Tuzli 14, Banjaluci 15, Prijedoru i Sanskom Mostu 16 stepeni.

- Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kiša ili kratkotrajan pljusak. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18 stepeni - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 12, dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama se očekuje susnježica i snijeg. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab promjenljivog smjera. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni. U ostatku Bosne i Hercegovine vjetar jugozapadnu, u postepenom skretanju na sjeverni tokom dana. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 12, dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni.

U nedjelju, očekuje se da će jutro biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, dnevna od šest do 12, na jugu do 16 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.