open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Narednih dana kiša i temperature do 19 stepeni
Pretežno oblačno vrijeme sa kišom i temperaturama od jedan do 19 stepeni Celzijusa očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana.
06.03.2023. u 08:07
get url
text

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža temperatura izmjerena je na Sokocu i to minus osam stepeni Celzijusa.

Na Bjelašnici je izmjereno minus šest stepeni, u Livnu minus pet, Bugojnu, Srebrenici i Zenici minus četiri, Bihaću, Drvaru, Ivan-sedlu i Tuzli minus tri, Banjaluci, Sanskom Mostu, Sarajevu i Zvorniku minus dva, Gradačcu nula, Bijeljini, Doboju, Prijedoru i Širokom Brijegu jedan, Stocu dva, Mostaru tri, Trebinju četiri i Neumu sedam.

- Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Dnevna temperatura od osam do 14 stepeni - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od jedan do šest, na jugu do osam, dnevna od devet do 16 stepeni.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje povremena kiša ili lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, dnevna od 11 do 17 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u četvrtak. U prvom dijelu dana kiša se očekuje u većem dijelu Bosne i Hercegovine, a poslijepodne uglavnom na području Hercegovini, zapadne i jugozapadne Bosne. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, dnevna od 13 do 19 stepeni.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i dio večeri u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu do 12, dnevna od 11 do 17 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.