Sud BiH

Naredne sedmice izricanje presude za pomaganje u srebreničkom genocidu

Objavljeno: 21.09.2018. u 16:39

Državni sud će sljedeće sedmice izreći pravosnažnu presudu Ostoji Stanišiću, optuženom za pomaganje pri činjenju genocida u Srebrenici

U januaru ove godine Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je osuđujući dio presude izrečene Stanišiću za pomaganje pri činjenju genocida u Srebrenici, kojom je osuđen na 11 godina zatvora, dok je za Marka Miloševića potvrđena prvostepena oslobađajuća presuda. Nakon obnovljenog postupka, Sud BiH je izricanje presude zakazao za četvrtak, 27. septembra.

Naredni dan planirano je da optuženi Milomir Davidović, bivši pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS) koji se tereti za silovanje u Foči, svjedoči u svoju korist.

U ponedjeljak, 24. septembra, Tužilaštvo BiH će na obnovljenom suđenju Naseru Oriću i Muhidinu Muhiću ispitati zaštićenog svjedoka O-1.

Naredne sedmice nastavit će se suđenja za zločine počinjene u Prijedoru, Ljubuškom, Zvorniku, Konjicu, Ključu, Bileći, Višegradu, Orašju, Ilijašu, Goraždu, Stocu, Rogatici i Sarajevu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije